Personal branding

Hoe breng je jezelf (en je werk) beter voor het voetlicht? Wat doe je en zeg je wanneer je iemand tegenkomt die iets voor jou of jouw werk kan betekenen? Hoe pak je die kans op en hoe ga je het gesprek aan? Bij veel ontmoetingen (en vooral wanneer deze kort zijn) is je persoonlijke presentatie van je toegevoegde waarde in je werk vaak belangrijker dan je feitelijke ervaring en kennis. Je oefent je persoonlijke en organisatorische merkwaarde en gespreksvoering. Bij het voeren van netwerkgesprekken voeren komt dit aspect sterk naar voren en daarom besteden we daaraan ook aandacht. Hiervoor zijn een aantal basisvaardigheden nodig. Tijdens deze training leer je hoe je netwerkgesprekken kunt voeren en hoe je daarbij jezelf kunt blijven. Er wordt veel met elkaar geoefend.

Voor wie

Werknemers én werkzoekenden die behoefte hebben aan het gemakkelijker bewegen in netwerkomgevingen, meer alert willen zijn, gemakkelijker persoonlijke relaties aangaan, meer kansen willen spotten en deze ook benutten. Daarmee vergroot je ook meteen je sociale wendbaarheid ! Kortom, mensen die hun kans op (meer) werk, opdrachten of interessante projecten willen vergroten en zichzelf daartoe beter willen uitrusten.

Resultaat

Je leert hoe je een korte profielpresentatie (ook wel: pitch) kunt voorbereiden zodat je je met meer zelfvertrouwen en uitstraling profileert. Je weet wat je sterke kanten en unieke punten zijn en hoe je deze het beste naar voren kunt brengen. Je leert om in relatief korte ontmoetingstijd de ander te overtuigen van jouw toegevoegde waarde. Je oefent hiermee, ontvangt feedback en oefent opnieuw. Het optimaliseren van communicatie, zelfvertrouwen en personal- & organisational branding staat centraal.Een training waarin je leert jezelf, jouw vak en je organisatie voor het voetlicht te brengen en daardoor dat gewenste project binnenhaalt.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Hoe vertel je (kort) wat je te bieden hebt?
 • Hoe zorg je ervoor dat je je luisteraar(s) bereikt en dat jouw verhaal ze bijblijft?
 • Jouw profiel: wie ben je, wat kun je, wat wil je, ofwel: wat zijn je waarden en kwaliteiten en hoe maak je die concreet benoembaar
 • Een stap verder: wanneer je vragen krijgt; een onderwerp uit je profiel toelichten;
 • Presenteer jezelf met de R van Resultaten
 • Wat verstaan we onder netwerken en wat is de kracht van netwerken?
 • Welk gedrag past daar bij?
 • Wat is je basis intentie?
 • Wat zijn de do’s en don’ts
 • Oprechte aandacht: hoe zorg je voor oprechte aandacht voor de ander
 • Gaat het in netwerken vooral om nemen, geven of ook om durven vragen?
 • Hoe vergroot je jouw netwerk?

AANPAK

De training is zo opgebouwd dat je meteen aan de slag gaat. Twee weken voor aanvang ontvang je de eerste opdracht via email. Je kunt vooraf een persoonlijke vraag of knelpunt insturen: daar gaan we dan in de training op in. De training verzorgen wij zowel voor groepen als op individuele basis. Bij individuele inschrijving wordt de inhoud van het programma in overleg samengesteld en de trainer voorziet je van feedback en nieuwe inzichten. Ook is een combinatie mogelijk met loopbaanbegeleiding.

IN-COMPANY TRAINING EN/OF MAATWERKTRAINING:

Deze training kan ook gevolgd worden als In-company training. Op basis van een analyse van de vraagstelling, eventueel aanvullende documentatie en een uitgebreide intake met de betrokkenen kan het trainingsprogramma daarbij verder ontworpen en verfijnd worden tot een maatwerktraining die is afgestemd op de behoeften in de organisatie.

Over Agnes Kleijn

Agnes Kleijn van AKL Training verzorgt sinds 2007 communicatietrainingen en -coaching voor klantcontact, teamsamenwerking, leidinggeven aan jezelf en persoonlijk leiderschap. Ze stimuleert deelnemers om constructief mee te denken op de werkvloer en opbouwend kritisch te zijn. Daarnaast faciliteert ze in het verbeteren van de kwaliteit in samenwerking en besluitvorming en adviseert ze leidinggevenden daarin. Professionals doen de kracht op om zich te ontwikkelen en staan hierdoor sterker in hun schoenen. Dit alles met oog voor het bedrijfsresultaat, want Agnes traint en coacht op een manier die niet alleen de mensen maar ook de organisatie voordeel brengt, waardoor het bedrijfsresultaat zal verbeteren.

Inschrijven

Voor vragen en informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Agnes Kleijn via info@akltraining.nl of telefoonnummer 070 74 400 88.

Datum

Op aanvraag

Soort training

Eéndaagse training

Locatie

Den Haag

Kosten

€ 455,40 (ex btw)

Vragen?

Stuur gerust een e-mail. Je hoort zo snel mogelijk van ons.

Vul je zoekopdracht in.