Training diversiteit op de werkvloer

Datum

Op aanvraag

Soort training

Tweedaagse training

Locatie

Den Haag

Kosten

€ 869,- (ex btw)

Het begint met: cultureel bewustzijn vergroten!

Heb je het gevoel dat de binding met klanten, relaties of collega’s minder wordt? Hoor je klachten over miscommunicatie? Heb je het idee dat sommige groepen worden uitgesloten? Vind je het lastig om de juiste talenten te werven?

Dan is het hoog tijd om te werken aan diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Wil je beter kunnen werken in een internationale omgeving, dan zul je je bewust moeten zijn van culturele diversiteit. Als je de invloed daarvan begrijpt en zichtbaar maakt, ontstaat er ruimte voor empathie en vertrouwen. De communicatie en samenwerking verbetert; creativiteit en innovatie nemen toe.

Maar hoe doe je dat? Stap 1 om medewerkers cultureel bewust te laten worden, is door hen zich open te laten stellen voor culturele verschillen. De training Diversiteit op de werkvloer laat zien wat de invloed is van iemands cultuur op zijn werk- en communicatiestijlen. Als je die verschillen erkent en herkent, kun je je positief gaan opstellen ten opzichte van deze verschillen.

Resultaat: beter samenwerken en meer inclusiviteit

Wil je je flexibeler kunnen gedragen in cultureel diverse omgevingen? Deze training helpt je om beter samen te werken met collega’s en relaties uit andere culturen.

De training Diversiteit op de werkvloer verhoogt je kennis van – en begrip voor – andere culturen. Ook leer je tijdens de training om beter te communiceren met andere culturen. Zo neemt ook de inclusiviteit op de werkvloer toe.

Na afloop van deze training kun je het beste uit jezelf halen in intercultureel opzicht. Je weet rekening te houden met culturele verschillen en kunt aansluiten bij de wensen en behoeften van collega’s en klanten uit diverse groepen. Een diverse en inclusieve werkomgeving: dat is dé uitdaging voor organisaties van nu.

Heldere doelen

Na afloop van deze tweedaagse training:

 • Begrijp je waarom cultureel bewustzijn belangrijk is
 • Kun je aangeven welke cultuurverschillen op de werkvloer een rol spelen
 • Begrijp je de invloed van iemands cultuur op zijn werk- en communicatiestijlen
 • Heb je inzicht in je eigen culturele voorkeuren
 • Herken je de zes dimensies die een cultuur onderscheiden in de werkomgeving
 • Kun je voorwaarden voor effectieve interculture communicatie benoemen
 • Kun je mogelijke tegenstellingen en knelpunten in de interculturele comunicatie met collega’s of klanten benoemen
 • Herken je situaties waarin misverstanden kunnen ontstaan en manieren om de communicatie te verbeteren
 • Weet je hoe je anders kunt omgaan met cultuurverschillen
 • Kun je aandachtspunten formuleren voor interculturele samenwerking
 • Beschik je over handvatten om inclusiviteit op de werkvloer te bevorderen

Waar gaan we aan werken?

Als je de volgende vijf interculturele competenties vergroot, is het makkelijker om flexibel om te gaan met de dynamiek van verschillen. We besteden aandacht aan:

 • Interculturele sensitiviteit
 • Omgaan met spanningen en onzekerheden
 • Aandachtige communicatie
 • Creativiteit
 • Creëren van commitment

Aanpak

Tijdens deze training leer je je eigen culturele voorkeuren vinden. Daardoor ontdek je welke vooroordelen goede samenwerking en teamwork belemmeren. Je leert vragen stellen, discussiëren en ideeën uitwisselen met elkaar waardoor je tot nieuwe inzichten komt.

We werken tijdens deze interactieve training op basis van herkenbare, lastige situaties. Denk aan omstandigheden waarin ‘het mis kan gaan’. Aan het einde van de training houden we een brainstorm. Hieruit volgen ideeën of voornemens die je kunt toepassen in de interculturele werkpraktijk van alledag.

In-companytraining en/of maatwerktraining:

Je kunt de training Diversiteit op de werkvloer ook volgen als in-companytraining. We stemmen indien gewenst het trainingsprogramma helemaal af op de behoeften in jouw organisatie.

Bekijk ook onze andere trainingen >

Over Agnes Kleijn

Agnes Kleijn is psycholoog (HBO) en verzorgt sinds 2007 communicatietrainingen en werkt als coach. Belangrijke thema’s voor haar zijn klantcontact, teamsamenwerking, leidinggeven aan jezelf en persoonlijk leiderschap. Agnes stimuleert je om constructief mee te denken op de werkvloer en opbouwend kritisch te zijn. Daarnaast helpt ze de kwaliteit in samenwerking en besluitvorming te verbeteren en adviseert ze leidinggevenden daarin. Professionals staan hierdoor sterker in hun schoenen. Dit alles met oog voor het bedrijfsresultaat, want Agnes traint en coacht op een manier die niet alleen de mensen maar ook de organisatie voordeel brengt.

Inschrijven

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op met Agnes Kleijn via info@akltraining.nl of bel 070 74 400 88.

Vragen?

Stuur gerust een e-mail. Je hoort zo snel mogelijk van ons.

Vul je zoekopdracht in.