Ziekteverzuim terugdringen

AKL Training begeleidt leidinggevenden en HR-medewerkers om ziekteverzuim onder medewerkers terug te dringen.

Stop psychisch verzuim

Herken verzuimcultuur

Wat u moet weten over wetgeving

TRAININGSMETHODEN

AKL Training gebruikt een slimme trainingsmethode om ziekteverzuim op de werkvloer terug te dringen. Tijdens de training leert u vanuit diverse invalshoeken hoe u ziekteverzuim zo laag mogelijk kunt houden. Beproefde gespreksmethoden en -technieken helpen u daarbij. Ook leert u over de basis van de actuele wet- en regelgeving en bijbehorend beleid. Daarnaast analyseert u samen met de trainer de verzuimcultuur binnen uw bedrijf en welke invloed dit heeft op u als leidinggevende.

U verbetert samen met de andere deelnemers uw gespreksvaardigheden, specifiek voor verzuimgesprekken, én leert deze toe te passen op uw werk. Omdat onderzoek  heeft uitgewezen dat aandachtig en verbindend met uw medewerkers in gesprek gaan het ziekteverzuim aanwijsbaar verlaagt.

Psychisch verzuim (bijvoorbeeld overspannenheid of burn-out) komt vandaag de dag veel voor. U krijgt kennis en vaardigheden aangereikt om hier beter mee om te gaan en langdurig verzuim waar mogelijk te voorkomen.

Voordelen van de training

Na het volgen van de training Vaardig Verzuim Verlagen weet u hoe u het ziekteverzuim op uw afdeling kunt terugdringen. Uw werknemers zullen zich gehoord voelen en zich meer verbonden voelen met hun werk.

 • U herkent de verzuimcultuur op de werkvloer
 • U weet hoe u toekomstig verzuim kunt voorkomen
 • U kunt effectieve verzuim- en re-integratiegesprekken voeren
 • U bezit de benodigde basiskennis van recente wet- en regelgeving
 • U beschikt over praktische kennis waarmee u direct kunt handelen wanneer iemand in uw team uitvalt
 • U weet welke gespreksmethoden voor uw situatie werken
 • U weet hoe u contact houdt met verzuimende medewerkers

Kleine groepen of één-op-één coaching

De training wordt gegeven bij AKL Training in Den Haag. U volgt de training in kleine groepen, zodat er genoeg ruimte is om uw persoonlijke werksituatie te bespreken. Het is ook mogelijk om de training in-company te volgen. Heeft u liever de volle aandacht van een persoonlijke coach? Dat kan. AKL Training biedt maatwerk in de vorm van één-op-één coaching. Samen met trainer en coach Agnes Kleijn onderzoekt u welke methoden voor uw specifieke situatie werken. Zo weet u hoe u adequaat en betrokken kan handelen bij ziekteverzuim binnen uw organisatie.

Over Agnes Kleijn

Agnes Kleijn is trainer en coach. Ze is gespecialiseerd in re-integratietrajecten. Tijdens haar loopbaan begeleidde zij talloze mensen in het bedrijfsleven en bij overheidsinstellingen om weer aan het werk te kunnen. Daarnaast is ze jaren QHSE-verantwoordelijke (Quality, Health, Safety & Environment) geweest. Het coördineren van arbeidsomstandigheden en het beheersen van verzuim waren een belangrijk onderdeel van haar werkzaamheden.

Inschrijven

Voor vragen en informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Agnes Kleijn via info@akltraining.nl of telefoonnummer 070 74 400 88.

Datum

Op aanvraag

Soort training

Tweedaagse training

Locatie

Den Haag

Kosten

€ 864,90 (ex btw)

Meld je snel aan. Vol is vol!

Wat cursisten zeggen

 • Na het volgen van deze training heb ik het verzuim op mijn werk met 2% terug weten te dringen

  Aanrader!
 • Ik wilde zeggen dat ik je workshop vandaag super interessant vond! Erg leuk, dat interactieve, en erg leerzaam. En leuk gebracht!

  Els van der Meij HR manager
 • Flexibel hoe de training afgestemd werd op de cursisten.

  Marc Koopman CFO
 • Trainingen heel vertaalbaar naar de praktijk door een nuchtere en heldere kijk op de realiteit

  Mieke van der Made Trainer
 • Stemt goed af, is enthousiast en stelt goede, verdiepende vragen die de kern raken.

  Marc de Walle Woonbegeleider - consultant
Vragen?

Stuur gerust een e-mail. Je hoort zo snel mogelijk van ons.

Vul je zoekopdracht in.