Ziekteverzuim Terugdringen

AKL Training begeleidt leidinggevenden en HR-medewerkers om ziekteverzuim onder medewerkers terug te dringen. In de praktische tweedaagse training Vaardig Verzuim Verlagen leert u het ziekteverzuim op de werkvloer effectief te verminderen.

Te veel ziekteverzuim? Zo lost u dat op!

AKL Training gebruikt een slimme trainingsmethode om ziekteverzuim op de werkvloer terug te dringen. Tijdens de training leert u vanuit diverse modellen hoe u ziekteverzuim zo laag mogelijk kunt houden. Beproefde gespreksmethoden en -technieken helpen u daarbij. Ook leert u over de basis van de actuele wet- en regelgeving en bijbehorend beleid.

ziekteverzuim terugdringen
Bron: HR Praktijk

Ook analyseert u samen met de trainer de verzuimcultuur binnen uw bedrijf en welke invloed dit heeft op u als leidinggevende. U verbetert samen met de andere deelnemers uw gespreksvaardigheden én leert deze toe te passen op uw werk.

Psychisch verzuim (bijvoorbeeld overspannenheid of burn-out) komt vandaag de dag veel voor. U krijgt kennis en vaardigheden aangereikt om hier beter mee om te gaan en langdurig verzuim waar mogelijk te voorkomen.

Voordelen van de training

Na het volgen van de training Vaardig Verzuim Verlagen weet u hoe u het ziekteverzuim op uw afdeling kan terugdringen. Uw werknemers zullen zich gehoord voelen en zich meer verbonden voelen met hun werk.

  • U bezit de benodigde basiskennis van recente wet- en regelgeving
  • U kunt effectieve verzuim- en re-integratiegesprekken voeren
  • U weet welke gespreksmethoden voor uw situatie werken
  • U weet van welke modellen u gebruik kunt maken
  • U herkent de verzuimcultuur op de werkvloer
  • U heeft meer inzicht in uw rol en aanpak en weet hoe u deze kunt beïnvloeden
  • U weet hoe u contact houdt met verzuimende medewerkers
  • U weet hoe u dit proces kunt verbeteren
  • U weet hoe u toekomstig verzuim kunt voorkomen
  • U beschikt over praktische kennis waarmee u direct kunt handelen wanneer iemand in uw team uitvalt

Maatwerk

De training wordt gegeven bij AKL Training in Den Haag. U volgt de training in kleine groepen, zodat er genoeg ruimte is om uw persoonlijke werksituatie te bespreken.

Het is ook mogelijk om de training in-company te volgen. Heeft u liever de volle aandacht van een persoonlijke coach? Dat kan. AKL Training biedt maatwerk in de vorm van één-op-één coaching. Samen met trainer en coach Agnes Kleijn onderzoekt u welke methoden voor uw specifieke situatie werken. Zo weet u hoe u adequaat en betrokken kan handelen bij ziekteverzuim binnen uw organisatie.

Inschrijven voor de training Vaardig Verzuim Verlagen

Wilt u het ziekteverzuim binnen uw organisatie op korte termijn terugbrengen? En ook voor de lange termijn? Wilt u tegelijkertijd groeien in uw rol als betrokken leidinggevende?

Schrijft u zich dan via onderstaande button in voor de tweedaagse training Vaardig Verzuim Verlagen.  Voor vragen en informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Agnes Kleijn via info@akltraining.nl of telefoonnummer 070 74 400 88.

23 november 2017
€ 495,- (ex btw)

Over Agnes Kleijn

Agnes Kleijn is trainer en coach. Ze is gespecialiseerd in re-integratietrajecten. Tijdens haar loopbaan begeleidde zij talloze mensen in het bedrijfsleven en bij overheidsinstellingen om weer aan het werk te kunnen. Daarnaast is ze jaren QHSE-verantwoordelijke (Quality, Health, Safety & Environment) geweest. Het coördineren van arbeidsomstandigheden en het beheersen van verzuim waren een belangrijk onderdeel van haar werkzaamheden.

Agnes Kleijn

Start typing and press Enter to search